PROSLAVA 30. GODIŠNJICE PD "GLAS ISTRE" PULA

Povodom proslave dana planinarskog društva U nedjelju 3. lipnja, organizirano se krenulo na planinarski pohod prema planinarskoj kući na Koritima, Nekoliko članova udruge FORMAT se pridružilo proslavi i ......nastale lijepe fotke. Obilježavanje 30. godišnjicu uspješnog rada PD Glas Istre je počelo 23. svibnja, otvorenjem izložbe fotografija pod nazivom "30 godina planinarskog društva Glas Istre" u prostorijama društva. Planinarski pohod iz Brgudca na Korita i Lanišće u nedjelju 03. lipnja bila je završnica obilježavanja ove godišnjice. PD "Glas Istre" osnovanlo je 14 članova 4. lipnja 1982. godine u Mjesnom odboru Šijana. Do kraja te godine broj članova popeo se na stotinjak koji su započeli s pohodima po Ćićariji i u Gorskom Kotru U 30 godina djelovanja kroz društvo je prošlo više od 2.500 članova.Inače, prioritetni cilj društva nije osvajanje najviših vrhova već popularizacija planinarenja, istinski povratak nedirnutoj prirodi i buđenje ekološke svijesti prema okolini. Posebnu vrijednost društvu daje činjenica da su njihovi članovi praktički osnivači Gorske službe spašavanja u Istri, a sekcije im prerasle u klubove speleologa i sportskog penjanja.