PEŠEKAN MEDULIN CUP 2012

Tradicionalni Picigin turnir i ove godine održan je u nedelju 05 08. 2012. na lokaciji ispred beach bara Barracude

Nekoliko članova udruge FORMAT kao i svake godine ovjekovječili su sve atraktivne poteze i natjecatelje/natjecateljice, tijekom cijeloga dana.

organizator: PEŠEKAN - UDRUGA ZA PROMICANJE IGRE PICIGINA .

Udruga je Osnovana 2005. i registrirana 2006. kao prva udruga u svijetu i u nas koja se bavi isključivo piciginom - fenomenom našeg priobalja u međuvremenu prepoznatim i od Ministarstva kulture RH kao hrvatska kulturna nematerijalna baština.

Picigin je kolektivna igra koja se igra u plićaku ne dublje od koljena (rijetko do pasa), a dijelom i na suhom. Broj igrača nije striktno odreden, premda se optimalan učinak postiže s 5 sudionika. U pravilu igrači samo jednim udarcem dlana i samo jedne ruke svojim suigračima dobacuju lopticu promjera 5-10 cm, težine 50-150 g. Cilj je zadržati lopticu što dulje u igri tj. u zraku. Premda je izvorno potekao iz Splita, picigin se već desetljećima igra duž čitave hrvatske obale tako da su se na pojedinim mjestima razvili osobiti lokalni stilovi igre

dr